Geslaagd werken en studeren met MyTutor

Als 17-jarige is Kariem Wijntjes begonnen als hulpkracht kassamedewerker bij de Jumbo Quirinegang in Zoetermeer. Nu vijf jaar later is hij doorgegroeid tot assistent teamleider kassa & service en heeft hij niet één, niet twee, maar zelfs drie diploma’s op zak. Hoe heeft hij dat voor elkaar gekregen?

Kariem heeft bij Jumbo veel kunnen leren en zichzelf kunnen ontwikkelen. Hij is nu assistent teamleider kassa en service bij de Jumbo Den Haag Grote Marktstraat. “Het leukste aan werken bij Jumbo vind ik dat elke dag verschillend is en dat je van je leidinggevende de mogelijkheid krijgt om door te groeien en jezelf binnen het bedrijf te ontwikkelen”.

De combinatie van werken bij Jumbo en studeren is volgens Kariem goed te doen! “Ik vind dat Jumbo en school wel heel goed te combineren zijn. Vooral als je op het voortgezet onderwijs zit, kan je aardig wat uren maken als dit rooster technisch uitkomt. Ik heb zelf ook een hbo-opleiding gevolgd en ook toen was het nog steeds te combineren”.

Zijn teamleiders hebben veel begrip getoond tijdens zijn examenperiode. “Mijn Teamleider kassa in Zoetermeer en in Alkmaar hebben heel erg veel rekening gehouden met mijn komende examens voor dat jaar en toonden alle begrip als ik soms een keertje niet kon door een examenweek die ik had of zelfs voor het leren voor de centrale eindexamens”, vervolgt Kariem. Ook biedt Jumbo gratis online examentraining aan via MyTutor voor alle collega’s die eindexamen doen.

Maar hoe heeft Kariem dan zijn drie diploma’s (VMBO TL, HAVO en VWO) gehaald? Hij heeft meerdere keren gebruik gemaakt van de gratis online examentraining van MyTutor via Jumbo en heeft hier veel aan gehad. Op MyTutor staan onder andere samenvattingen, begrippenlijsten, oude examenopgaven per onderwerp en examentips. “MyTutor heeft me heel veel geholpen om te slagen. Dit kwam voornamelijk door alle samenvattingen die erop staan. Dit scheelde voor mij heel veel schrijfwerk tijdens de meivakantie. Op MyTutor staan de samenvattingen klaar en kon ik ze gelijk gebruiken om examenopgaven te maken en hierdoor ook te kunnen oefenen met de stof zelf”, vertelt hij.

Als ultieme examentip adviseert Kariem om te stoppen met het schrijven van samenvattingen en meer te werken met de stof met behulp van de samenvattingen en begrippenlijsten die MyTutor biedt. “Dit zorgt ervoor dat je inzicht verbetert en dat je de stof ook automatisch meekrijgt door na te denken hoe je de opgave hebt aangepakt. Twee vliegen in een klap als je het mij vraagt: examenstof leren en niet zoveel hoeven te schrijven”.